Thursday, January 21, 2016

အသိီးစိမ္ျပီးႏွပ္ထားတဲ့ေရ

ဘာေၾကာင့္ အသိီးစိမ္ျပီးႏွပ္ထားတဲ့ေရ ကိုေသာက္သင့္ပါသလဲ

၁. Green Tea၊ ပူဒီနာရြက္၊ သံပုရာသီး တို႕ စိမ္ထားတဲဲ့ေရဟာ အဆီကိုေလာင္းကၽြမ္းေစတယ္၊ အစာေခ်စနစ္ကို ေကာင္းေစတယ္၊ ေခါင္းကိုက္သက္သာေစတယ္၊ လန္းဆန္းစြာ အသက္ရႈရန္ အေထာက္အပံ့ေပးပါတယ္။

၂. စေတာ္ဘယ္ရီသီး နဲ႔ ကီ၀ီသီး တို႕စိမ္ထားတဲဲ့ေရဟာ ႏွလုံးေသြးေၾကာကိုပိုမို က်န္းမာေစတယ္၊ ကိုယ္ခံအားစနစ္ကို အကာအကြယ္ေပးတယ္၊ ေသြးထဲရွိ သၾကားဓါတ္ကိုထိန္းညွိေပးတယ္၊ အစာေခ်စနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။

၃. သခြြြါးသီး၊ သံပုရာသီး၊ နဲဲ႕ ေရွာက္သီး တို႕ စိမ္ထားတဲဲ့ေရဟာ ခႏၶာကိုယ္တြင္းရွိ ေရပမာဏကို ထိန္းညွိေပးတယ္၊ ေလပြျခင္းကိုကာကြယ္ေပးတယ္၊ အစားစားခ်င္စိတ္ကို ထိန္းေပးတယ္၊ ေရဓါတ္ကို ျဖည့္ဆည္းေပးတယ္၊ အစာေခ်စနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။

၄. ေရွာက္သီး၊ သံပုရာသီး၊ နဲ႔ လိေမၼာ္သီး တို႕ စိမ္ထားတဲဲ့ေရဟာ အစာေခ်စနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစတယ္၊ Vitamin C ဓါတ္ကိုေပးတယ္၊ ကိုယ္ခံအားစနစ္ေကာင္းမြန္ေစတယ္၊ (ပုံမွန္ အခန္းအပူခ်ိန္တြင္ေသာက္သုံးရန္)
အသိီးစိမ္ျပီးႏွပ္ထားတဲ့ေရဟာ ကိုယ္တြင္းအဆိပ္အေတာက္ဖယ္ရွားျခင္း အတြက္ ေကာင္းေစၿပီး ေရဓါတ္ကို ျပန္လည္ ျဖည့္ဆည္းေပးပါတယ္။ ကိုယ္ၾကိဳက္သေလာက္ အသီးပမာဏကို ေရတြင္ အနည္းဆုံး မိနစ္ ၃၀ ခန္႔ စိမ္ျပီး ေသာက္သုံးနိုင္ပါသည္။
မွတ္ခ်က္ - ေရာဂါကုရန္ ကုထုံးမဟုတ္ပါ။ က်န္းမာစြာ ေနထိုင္ျခင္းအတြက္ အေထာက္အကူ သက္သက္ျဖစ္ပါသည္။

Copied from Food Myanmar Facebook

Credit: Heather Johnson